Air-Pot Super-Roots 9l - 1

Air-Pot Super-Roots 9l

€ 5,95
inclusief btw

De Superoots Air-Pot is een recyclebaar plastic container, die actief de kwaliteit van het wortelstelsel van de planten verhoogt.

Aantal
Op Voorraad


livraison_demain Levering : dinsdag  info_logo

Air-Pot Superroots overzicht:

Deze revolutionaire aanpak van de containerteelt in de boomkwekerij, geeft planten geen spiraalvormige wortels, maar prachtige wortels die meteen in elke andere container kunnen worden verpot.

Gemaakt van gerecycled HDPE, de Superoots Air-Pot is rond met een geperforeerde zijkant, die is gestructureerd als een eierdoosje. Er zijn geen platte vlakken die er voor zorgen dat de wortels spiraalvormig gaan groeien. De naar binnen gerichte kegels sturen de wortels rechtstreeks naar het gat van de naar buiten wijzende kegels.

De dichtheid van de lucht in de grond is te groot en daardoor worden de cellen op het uiteinde van de wortels door de lucht gesnoeid. De reactie van de plant om deze luchtsnoei te compenseren, is meer wortels maken, wat weer leidt tot een dicht wortelstelsel in een zeer korte tijd. Superoots Air-Potten kunnen in elke diameter en verschillende hoogtes gemaakt worden.

Ze kunnen gebruikt worden als pot met een bodem of alleen als wand zonder bodem.

De voordelen van de Superoots Air-Pot:

  • Voorkomt spiraalvormige groeiwijze van de wortels.
  • Verkort de groeitijd op de kwekerij.
  • Vereenvoudigd de productie.
  • Minimaal verdubbeling van de Shelf-life van de voorraad.
  • Drastische vermindering van uitval.
  • Zorgen voor superieure prestaties bij extreme weersomstandigheden.
  • De Air-Pot is gemaakt van recyclebaar materiaal.

Het gebruik van de Superoots Air-Pot:

Superoots Air-potten kunnen worden geleverd compleet als potten met bodem. Bij gebruik zonder een bodem moet voor de meest ideale wortelsnoei, anti worteldoek worden gebruikt, maar alternatieven zijn beton of kunststof.

De Air-Pot containers moeten zodanig worden gemonteerd dat de kegels met gaten naar buiten zijn gericht. Zodat, de gesloten, naar binnen gerichte kegels rechtstreeks de wortels naar het open einde van de kegels sturen, waar ze bij de buitenste rand door de lucht gesnoeid worden. Door de grote hoeveelheid wortels, die op tijd door lucht worden gesnoeid,is het groeien naar beneden nooit een probleem. 

Met 2 schroeven geleverd.