BioCanna

BioCanna is de organische productlijn van Canna voor de biologische teelt, speciaal ontwikkeld voor het kweken van snelgroeiende planten in potgrond. BioCanna voedingsstoffen zijn plantaardig en bevatten geen dierlijke restproducten. BioCanna producten voldoen aan de strenge eisen voor de biologische landbouw.

Er zijn 12 producten.

Item 1-12 van 12 in totaal item(s)

BIOCANNA meststoffen zijn plantaardig en bevatten geen dierlijke restproducten. Het grote voordeel hiervan is dat de samenstelling van het product veel beter is aangepast aan de behoeften van de planten. Een bijkomend voordeel is dat het product geen ziekteverwekkende organismen van dierlijke oorsprong kan bevatten, zoals griepvirussen (bijvoorbeeld vogelgriep) die schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid.

Geschiedenis van biologische landbouw.

De cultuur ontstond tegen het einde van de laatste ijstijd, zo'n 12.000 jaar geleden. Door het opwarmende klimaat is het voor mensen mogelijk geworden om zelf planten te kweken en langer op een bepaalde plek te blijven. Hierdoor konden we eindelijk dit onzekere leven van jagen en verzamelen achter ons laten. Zo konden de eerste beschavingen (Syrië, Mexico en China) zich ontwikkelen.

Natuurlijk wisten we dat een plant beter zou groeien als we kunstmest door de grond mengden, maar we wisten niet waarom. We wisten nog niets over voedingsstoffen.

In 1838 toonde Justus von Liebig na een experimenteel onderzoek het verband aan tussen voedingsstoffen en plantengroei. Deze ontdekking leidde uiteindelijk tot de introductie van kunstmest: een ware revolutie in de landbouwwereld. Het gebruik en de effecten van NPK-elementen zijn met ongelijk succes gebruikt. Stikstof (N) werd gewonnen uit koolteer. Fosfor (P) kan uit botten worden gehaald. Kalium (K) werd ontdekt als grondstof in de mijnen van Chili en India.

Wat is biologische landbouw?

De ontdekking van kunstmest heeft enorm bijgedragen aan het welzijn van mensen. De moderne teelt had helaas ook nadelen, zoals achteruitgang van de kwaliteit van de bodem en het milieu. En het is uit onvrede dat in de landbouw de afgelopen eeuw twee nieuwe stromingen zijn ontstaan: biologische landbouw en dynamisch-biologische landbouw.

Biologische landbouw heeft als doel op een duurzame manier en in harmonie met de natuur te produceren. Om dit doel te bereiken en te behouden, is biologische landbouw gebaseerd op drie fundamentele principes:

Het niet gebruiken van chemische bestrijdingsmiddelen

De zoektocht naar grote biodiversiteit

Volg gewoon deze regels om een ​​natuurlijke kweekomgeving te krijgen met een goede structuur en een gezonde microflora.

Deze principes worden ondersteund door het gebruik van BIOCANNA-producten.

Biologisch groeien

Meststoffen van plantaardige of dierlijke oorsprong worden organische meststoffen genoemd. De bijdrage van organische elementen in de bodem, elementen die leiden tot een verbetering van de bodemstructuur, is een voordeel van organische meststoffen ten opzichte van minerale meststoffen. Het milieu wordt minder vervuild door de disgorgement van mineralen en ook de wateropname wordt verbeterd. Een gezonde bodem met direct opneembare en combineerbare mineralen verdient veel aandacht binnen de biologische teelt en hangt nauw samen met de drie principes waarop de biologische teelt is gebaseerd.

Organische meststoffen kunnen nog steeds dierlijke elementen bevatten. Iets wat de echte biologische teler liever niet gebruikt.

De producten van BIOCANNA zijn van plantaardige oorsprong en bevatten niet de minste resten van dierlijke producten. Een belangrijk voordeel: de samenstelling van deze producten is veel beter aangepast aan de behoeften van de plant.

Bijkomend voordeel is dat het product geen ziekteverwekkers zoals vogelgriep (of kippenpest) virussen bevat die de gezondheid van mensen kunnen schaden.

Meer zien...