Hesi PH Plus 1l - 1
search

Hesi PH Plus 1l

€ 9,85
inclusief btw

De pH-waarde van voedingsoplossingen. Bij kweek op hydro en coco is het noodzakelijk dat het voedingswater op een bepaalde pH-waarde ingesteld wordt.

Aantal
Op Voorraad


garantie-icon 2 Jaar garantie, retour 30 dagen info_logo

Deze pH range is rond pH 6 (5,8-6,2), maar ook kleine afwijkingen naar boven en beneden zijn nog in orde. De reden hiervoor is, dat het voedingswater het wortelmilieu bepaalt omdat de hydroponische mediums neutraal zijn en niets anders dan steun aan de wortels geven. Ze kunnen de voedingsdeeltjes niet opslaan.

Bij aarde is dit anders. Aarde kan de voeding wel opslaan en over verschillende dagen verdeeld, aan de plant afgeven, waarbij de pH-waarde in de aarde al zelf daalt. Het voedingswater bij hydro en cocokweek daarentegen, loopt in feite snel langs de wortels en moet op dit moment alle stoffen die de plant nodig heeft in de juiste concentratie bevatten. Daarom moet ook de pH-waarde op het moment van het voeden een optimale waarde hebben, om alle voedingsstoffen maximaal te kunnen opnemen. Is de pH veel lager, dan kunnen de wortels beschadigd raken.

Is de pH veel hoger, dan kunnen niet meer alle voedingscomponenten opgenomen worden door de plant.

Verder houdt een plant van gelijkblijvende pH-waarden.

Gebruik : Groei en Bloei.