Fluence SPYDR 2p
 • Fluence SPYDR 2p
 • Fluence SPYDR 2p
 • Fluence SPYDR 2p
 • Fluence SPYDR 2p

Fluence SPYDR 2p

€ 1.827,00
Inclusief belasting
De Fluence SPYDR 2p LED grow lamp is de verbeterde, krachtigere versie van de SPYDR Plus.
Aantal
Op Voorraad

gratis_verzending  Gratis Verzending info_logo

spydrlogo

Net als de 2i is de SPYDR 2p ontwikkeld voor High PPFD Cultivation waardoor de lamp in principe bedoelt is voor gebruik in kweekruimtes waar extra CO2 aan de lucht wordt toegevoegd. Een opgevoerde CO2-hoeveelheid van 800 tot 1400 PPM, oftewel een percentage van 0,08 tot 0,14% (normaal is dat 400 PPM, 0,04%), stelt een plant namelijk in staat om die grote lichtintensiteit veilig en effectief om te zetten in koolhydraten en energie. Het nuttig effect voor de kweker is dat hierdoor de levenscyclus van z’n planten aanmerkelijk versnelt en dat bovendien de opbrengst tot wel 20% wordt vergroot. Anders gezegd: met High PPFD Cultivation krijg je in een kortere tijd een grotere oogst.

De SPYDR 2p lijkt in veel opzichten op de 2i maar het belangrijkste verschil is de lichtsterkte. De 2p is wat minder krachtig waardoor deze LED kweeklamp in principe óók kan worden gebruik door kwekers die zónder extra CO2 kweken. Het is dan wel erg belangrijk dat de je SPYDR 2p op een afstand van minimaal 40 centimeter boven je planten hangt. Bij een kleinere hanghoogte zullen je planten een te intens licht ontvangen waardoor ze beschadigen.

De Fluence SPYDR 2p is voorzien van het door Fluence zélf ontwikkelde PhysioSpec Indoor spectrum. Dit spectrum is op maat gemaakt voor het indoor kweken en bedoeld voor de gehele levenscyclus van je planten. Dus ook zaailingen, stekken en clonen voelen zich behaaglijk in het licht van deze lamp.  Het PhysioSpec Indoor spectrum scoort op de CRI-schaal (Color Rendering Index) een waarde van 85 wat aangeeft dat het afgestraalde licht uiterst geschikt is voor werk- en onderzoeksomstandigheden waarbij natuurlijke, levendige kleuren en een goed contrast belangrijk zijn. De Fluence SPYDR 2p beschikt niet over een ingebouwde dimmer. Deze is alleen apart te verkrijgen. Op één dimmer kun je tot 50 SPYDR’s 2 aansluiten.

De Fluence SPYDR 2p is een professionele LED kweeklamp die zéér zuinig omgaat met z’n energie. Door het grote lichtoppervlak wordt het licht uiterst gelijkmatig verdeeld over het kweekoppervlak en dringt het uitstekend door tussen het gebladerte. De door Fluence gebruikte materialen, het eenvoudige ontwerp en het ontbreken van ventilatoren maken de Fluence SPYDR 2p tot een geruisloze, degelijke kweeklamp die probleemloos vele jaren meegaat. De Fluence SPYDR 2p kan stand alone én in serie op het lichtnet worden aangesloten. Deze LED kweeklamp is geschikt voor gebruik in stellingen (vertical farming), boven kweektafels en in kweektenten. Er wordt een ophangbevestiging meegeleverd.

spydrspectre

High PPDF-kweken met CO2 vereist kennis van fotosynthese en het effect van CO2 op je planten. Belangrijk daarbij is dat je weet dat bij te weinig CO2 in de lucht het felle licht niet in energie en koolhydraten kan worden omgezet waardoor je planten beschadigd kunnen raken. Anderzijds geldt dat de extra CO2 in je kweekruimte alléén wordt omgezet in koolhydraten als de lichtintensiteit voldoende is. Als je de krachtige Fluence SPYDR 2p gebruikt hoef je je dáár in elk geval geen zorgen over te maken.

De Fluence SPYDR 2x is voorzien van het door Fluence zélf ontwikkelde PhysioSpec Indoor spectrum. Dit spectrum is op maat gemaakt voor het indoor kweken en bedoeld voor de gehele levenscyclus van je planten. Dus ook zaailingen, stekken en clonen voelen zich behaaglijk in het licht van deze lamp.  Het PhysioSpec Indoor spectrum scoort op de CRI-schaal een waarde van 85 wat aangeeft dat het afgestraalde licht uiterst geschikt is voor werk- en onderzoeksomstandigheden waarbij natuurlijke, levendige kleuren en een goed contrast belangrijk zijn.

De Fluence SPYDR 2px beschikt niet over een ingebouwde dimmer. Deze is alleen apart te verkrijgen. Op één dimmer kun je tot 50 SPYDR’s 2 aansluiten.

Levering : 3 tot 5 werkdagen.

 • Adjustable spectrum: Nee
 • Cooling: Passive
 • Afmetingen: 108 x 119 x 11 cm
 • Dimmable: Ja met apart leverbare dimmer
 • Levensduur: 50.000
 • Minimum afstand tot de plant: 15.2 tot 40 cm
 • Watt: 645Watt
 • PPF (Micromols/sec): 1600
 • Spectrum: Groei en bloei
 • Gewicht: 12.55 kg
 • Footprint: 120 x 120 cm